Jsme malé rodinné hospodářství se sídlem v Sobůlkách nedaleko Kyjova. Od konce roku 2017 jsme začali na zelené louce v Žádovicích s chovem skotu bez tržní produkce mléka. Tam jsme vybudovali zimoviště spojené s pastvou. Žijeme v kraji, který se zabývá spíše rostlinnou výrobou. Proto jsme museli v prvních letech hospodaření v živočišné výrobě získávat zkušenosti v chovu skotu, porodů telat, správném sečení luk, abychom měli dostatek kvalitního krmiva pro dobytek. Telata jsme prodávali ve stáří cca 6 měsíců dále na výkrm.
V roce 2022 jsme se přesunuli do areálu bývalého JZD v Sobůlkách a zde se již píše naše nová kapitola podnikání. Chováme masná plemena Charolais a Simental, která necháváme přirozeně připustit našimi chovnými býky plemene Limousine a Simental. Telata již neprodáváme, ale necháváme si je a vykrmujeme je sami v našem vlastním chovu. Telata odstavujeme od matek kolem věku cca 6 měs., chováme je ve volném ustájení s venkovními výběhy a krmíme je z vlastní produkce senáží. Vše má vliv na pohodu a zdraví zvířat a s tím samozřejmě spojenou kvalitu masa. Při dosažení věku cca 24 měs. porážíme na profesionálních jatkách, aby zvířata měla bezstresovou porážku a neprojevilo se to na kvalitě masa.
Vzhledem k tomu, že si hlídáme vše od porodu zvířete až po jeho poražení, chceme udržet vysokou kvalitu i v prodávaném mase. Z tohoto důvodu budeme prodávat vždy maso vakuované a vyzrálé. Maso zraje buď suchou metodou (ve visu) nebo mokrou metodou (vakuované v chladícím boxu). Maso prodáváme ve formě rodinných balíčků 5 kg a 10 kg, které obsahují kombinaci předního, zadního masa a masa s kostí na polévku. Objednat si u nás bude možné i pravou svíčkovou, nízký a vysoký roštěnec, mělněné maso a další.
Vážíme si všech zákazníků a děkujeme, že nákupem našeho masa podporujete lokální zemědělce.
Za kvalitou našeho masa si stojíme, protože jej máme od počátku pod kontrolou a hledíme si toho, aby zvířata žila v dobrých podmínkách a měla dostatek kvalitního vlastního krmiva.
Naši kompletní nabídku naleznete v našem eshopu.